136 resultaten

Bloemen

Bloemen zijn mooi om te krijgen of geven, maar een bosje belast flink het klimaat. Ben je benieuwd waar je op kunt letten? Check de bloementips.

Tips voor een bijenvriendelijke tuin

Bijen hebben het moeilijk: Kom in actie tegen de bijensterfte! Met de tips van Milieu Centraal maak jij je tuin een oase voor bijen, hommels en vlinders!...

Planten en bomen kiezen

Hoe beter planten en struiken bij jouw tuin passen, hoe sterker en gezonder ze zullen zijn. Sterke planten zijn minder vatbaar voor ziekten en plagen....

Insecten en dieren in je tuin

Wil je graag meer vogels, insecten en andere dieren in je tuin? Met deze tips maak je je tuin aantrekkelijk voor dieren.

Rendement energiebesparing

Isoleren of geld op je spaarrekening zetten: wat levert meer op? Spouwmuurisolatie geeft net zoveel winst als 11 procent rente. Milieu Centraal legt uit....

Factsheet landbouwsystemen en het milieu

Milieu Centraal zet in deze factsheet de werkwijze en (kwalitatief) milieueffecten van verschillende landbouwsystemen op een rij.

Leven in je gazon

Als je het gazon slim aanlegt en goed onderhoudt, heb je minder water, mest en bestrijdingsmiddelen nodig. Tips voor gras in je tuin.

Fruitvliegjes

Fruitvliegjes komen af op rijp fruit. Met een paar simpele trucs zorg je dat ze geen plaag worden. Tips om fruitvliegjes buiten de deur te houden.

Keurmerkenwijzer

Ben je een keurmerk tegen gekomen en wil je weten waar deze op controleert? Check het in de Keurmerkenwijzer van Milieu Centraal.

Milieugevolgen van landbouw

Landbouw zorgt voor eten op tafel, maar ook voor milieu-effecten. Denk aan klimaatverandering, verlies van biodiversiteit en vervuiling van grond en water....